Mijn brede interesse, nieuwsgierigheid en hang naar kennis hebben mij tot verschillende studies verleid. Hierin is eten en drinken de rode draad en met name de combinatie van geschiedenis en voedsel is waar mijn verzotheid tot het kookpunt stijgt. De invloed van voedsel op ons verleden én heden staat centraal.

Eten en drinken is zoveel meer dan fysieke brand- en bouwstof en is vanuit vele (wetenschappelijke) disciplines te benaderen, samengebracht onder de noemer Food studies. Tijdens mijn studie geschiedenis heb ik mijn interesse in voedingskunde (diëtetiek), voedselproductie, koken, duurzaamheid, niet-westerse geschiedenis, voedsel- en culinaire geschiedenis, de middeleeuwen, politiek, (pre, de, post, neo) kolonialisme, internationale betrekkingen en antropologie geïntegreerd.

Tevens gaat mijn aandacht uit naar activisme, vrijwilligerswerk, de zwarte- en Palestijnse vrijheidsstrijd, tuinieren, sport (politiek), misdaad, vampirisme, seksualiteit, feminisme en muziek (hiphop, PBR&B, Americana). De landen Mexico, Haïti, Iran, Palestina, Georgië, Japan, Ierland en de Verenigde Staten kunnen op extra belangstelling rekenen. Daarnaast heb ik een obsessie met New Orleans. Dus wanneer met deze interesses een connectie te maken is met eten en/of drinken laat ik deze zeker niet onbenut.

Schrijven zit mij niet in het bloed; de research is waarvoor ik het doe. Ik schrijf wat ikzelf graag wil lezen, over onderwerpen die mij aan het hart gaan. Mijn inspiratie, kennis en informatie haal ik uit boeken, (academische) tijdschriften, de krant, sporadisch een primaire bron, podcasts, documentaires, films, series en het leven. Naast mijn praktische werk als kok probeer ik mijn theoretische drift te voeden door middel van deze blog.

Lútsen